Amrabat: "Ik gun het Galatasaray en mijn oude trainer Fatih Terim"

19 juli 2021 – Nordin Amrabat verwacht woensdagavond een leuke wedstrijd tussen PSV en Galatasaray. De 34-jarige aanvaller stond in het verleden bij beide clubs onder contract en kan geen favoriet aanwijzen. De international van Marokko gunt zijn oude trainer Fatih Terim echter wel een succesje.

Amrabat: "Ik gun het Galatasaray en mijn oude trainer Fatih Terim"

"In dit geval heb ik meer met Galatasaray dan met PSV", aldus de inmiddels clubloze Amrabat voor de camera van ESPN. "Ik gun het Galatasaray en mijn oude trainer Fatih Terim. Ik heb er een goede tijd gehad, ze hebben me destijds voor veel geld gehaald. De club heeft me altijd goed behandeld en ik heb er erg veel geleerd, al wil ik niet zeggen dat dit bij PSV niet zo was."

Amrabat speelde dus zowel bij PSV (2008-2011) als Galatasaray (2012-2015). "Bij Galatasaray heb ik twee seizoenen in de Champions League gespeeld. Daar krijg ik nu nog kippenvel van. Nu hebben ze veel ervaring en speler van naam. De aanval en achterhoede zijn erg sterk, maar op het middenveld ontbeert het nog aan creativiteit. Doelman Fernando Muslera is een topkeeper, daar heb ik nog mee gespeeld."

Amrabat durft niet te zeggen wie er over twee wedstrijden aan het langste eind gaat trekken. "De favoriet is moeilijk in te schatten. PSV heeft een goede selectie en heeft al een paar goede aankopen gedaan. Galatasaray heeft niet veel gekocht, maar de selectie is heel ervaren en geslepen. Dit zijn twee grootmachten. Ze willen allebei natuurlijk heel graag naar de Champions League."

PSV

gerelateerd