Memphis arriveert in Barcelona: "Klaar om voor hem te vechten"

19 juli 2021, 19:58

Het avontuur van Memphis Depay bij FC Barcelona is begonnen. De aanvaller kwam eerder vandaag aan op het vliegveld en stond meteen de pers te woord. De transfervrije aanwinst is blij dat hij eindelijk kan gaan starten bij zijn nieuwe werkgever en loofde trainer Ronald Koeman.

"Ik heb onder hem grote stappen gemaakt", vertelde Memphis tegenover Barça TV. "Bij de nationale ploeg kon ik daarom een belangrijke rol spelen. Hij heeft me veel vertrouwen gegeven en bleef me steunen tijdens mijn blessure. Koeman heeft me zien knokken en steunde me in deze transfer naar de grootste club ter wereld. Daarom ben ik blij dat hij hier trainer is. Ik ben klaar om voor hem te vechten."

Koeman liet zich eerder al uit over zijn aanwinst. "Ik kende hem al van de Nederlandse nationale ploeg. Hij heeft grote stappen gemaakt toen hij van United naar Lyon ging en werd zelfs aanvoerder van die ploeg. Maar Barcelona is een grotere club dan Lyon. Hij is op een goede leeftijd, 27, en kan op verschillende posities voorin spelen. Hij maakt doelpunten, geeft assists en zorgt voor meer concurrentie in de voorhoede."

Barcelona speelt woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Gimnàstic de Tarragona. Het lijkt er echter niet op dat Memphis dan al in actie zal komen. Zaterdag spelen de Catalanen vervolgens een vriendschappelijk duel tegen streekgenoot Girona FC. Een week later staat een oefentreffen met VfB Stuttgart op het programma. Op zondag 15 augustus opent Barcelona het seizoen met een uitwedstrijd tegen Real Sociedad.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen