Van Wolfswinkel bevestigt terugkeer naar Nederland

20 juli 2021 – Ricky van Wolfswinkel is komend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. Na vier seizoenen bij het Zwitserse FC Basel kiest de spits voor een overstap naar FC Twente. De 32-jarige spits heeft een contract voor twee seizoenen getekend, inclusief een optie voor nog een seizoen. Daarmee heeft hij een transfer naar zijn derde Nederlandse werkgever te pakken.

Van Wolfswinkel bevestigt terugkeer naar Nederland

De aanvaller wordt dinsdagmiddag medisch gekeurd in Enschede. "FC Twente is een hele mooie club, ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur. Daarnaast is het ook lekker om weer echt thuis te komen. Bij familie en vrienden, we kijken er echt naar uit", bevestigt de spits in gesprek met Voetbal International. De aanvaller had nog een doorlopende verbintenis in Zwitserland, maar heeft besloten terug te keren.

"Het was een mooie en intensieve periode in Bazel", blikt hij terug. Hij speelde vier seizoenen voor de topclub, waarin hij 37 keer trefzeker was. Eerder speelde hij voor FC Utrecht, Vitesse, Sporting Portugal, Saint-Étienne, Norwich City en Real Betis. In Enschede wordt Van Wolfswinkel gehaald als de vervanger van Danilo, die na zijn verhuurperiode is teruggekeerd bij Ajax.

Eind 2019 liep Van Wolfswinkel een hersenschudding op tijdens een competitiewedstrijd. Uit scans na afloop bleek dat hij een aneurysma in zijn hersenen had. Die uitstulping in het bloedvat kan leiden tot een hersenbloeding. Daardoor moest Van Wolfswinkel direct worden geopereerd. Pas vier maanden later kon hij zijn rentree maken.

Eredivisie

gerelateerd