'Spectaculair: Pellè denkt aan terugkeer naar Feyenoord'

20 juli 2021, 08:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Graziano Pellè overweegt terug te keren naar Feyenoord, de club waar hij zijn meest glorierijke periode beleefde. De 36-jarige Italiaan is transfervrij na de degradatie met Parma en is op zoek naar een nieuwe club. In Rotterdam-Zuid zou hij voor de laatste keer zijn kunsten willen vertonen, hetgeen hij in het verleden al met veel succes deed.

De spits speelde tussen 2012 en 2014 al 57 Eredivisiewedstrijden namens de Rotterdammers, waarin hij vijftig keer trefzeker was. Daarmee was hij een van de meest succesvolle Feyenoord-spitsen deze eeuw. Volgens La Gazzetta Dello Sport droomt Pellè nog eenmaal van zo'n hoofdrol. De Italiaanse promovendi Venezia en Salernitana klopten al aan, maar Pellè denkt dus aan Feyenoord.

In Rotterdam verdiende de spits een transfer naar het Engelse Southampton, waar hij eveneens sterke jaren beleefde. Dankzij zijn 23 treffers in de ijzersterke Premier League speelde hij zich in de kijker van de Italiaanse bondscoach. Uiteindelijk kwam hij tot twintig interlands en negen treffers, waaronder tijdens het Europees kampioenschap van 2016.

Na zijn avontuur bij Southampton koos Pellè voor een lucratieve stap naar het Chinese Shandong Taishan. Ook daar was hij uiterst succesvol: in 101 competitieduels liet hij het publiek 51 keer juichen. Verder droeg hij het shirt van Lecce, FC Crotone, Cesena, AZ en Sampdoria. Feyenoord is naarstig op zoek naar een nieuwe spits.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen