Leeuwinnen beginnen aan jacht op ultieme droom

21 juli 2021, 07:00   Bijgewerkt: 20 juli 2021, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 21 juli.

Nieuws

Hoe heeft Suriname de groepsfase afgesloten?

Door twee nederlagen is het Nederlands getinte Suriname al voor het einde van de Gold Cup-poulefase uitgeschakeld. Een zege op Guadeloupe kan de eer nog enigszins redden. Wat heeft de ploeg van bondscoach Dean Gorré gedaan? Je leest het deze ochtend op FCUpdate.nl.

Wedstrijden

Zambia - Nederland (13.00 uur)

Voor het eerst in de historie neemt het Nederlands vrouwenteam deel aan de Olympische Spelen. Na de zilveren plak tijdens het WK 2019 telt deze zomer niets anders dan goud. Dat moet het perfecte afscheid zijn voor bondscoach Sarina Wiegman, die na Tokio aan de slag gaat bij de Engelse dames. Flinke smet op het openingsduel is het ontbreken van aanvoerder en recordinternational Sherida Spitse. Zij raakte daags voor de start geblesseerd aan haar knie.

FC Barcelona - Nástic (19.00 uur)

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint vanavond écht voor FC Barcelona. Tegen Nástic wordt vanavond de eerste oefenwedstrijd gespeeld. Memphis Depay zal nog niet in actie komen voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. De Nederlandse aanvaller trainde gisteren voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten en zal morgen officieel worden gepresenteerd.

PSV - Galatasaray (21.00 uur)

Terwijl maandagmiddag al bekend werd dat FC Midtjylland of Celtic de tegenstander in de volgende kwalificatieronde kan zijn voor PSV, dienen de Eindhovenaren eerst een tweeluik met Galatasaray te overleven. De Turkse topclub komt vanavond om 21.00 uur eerst op bezoek in het Phillips Stadion. Weet de ploeg van Roger Schmidt zich van een sterke uitgangspositie te verzekeren?

Voetbal op tv

13.00 uur: Zambia - Nederland (vrouwen), NPO 1 - live verslag van het duel op de Olympische Spelen

21.00 uur: PSV - Galatasaray, RTL 7 - live verslag van het duel in de voorronde van de Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen