Na Stengs zet ook Kluivert zijn loopbaan voort bij OGC Nice

20 juli 2021, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Kluivert heeft zijn transfer naar OGC Nice afgerond. De 22-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis voor RB Leipzig speelde, wordt overgenomen van het Italiaanse AS Roma. De buitenspeler hoopt in de Franse Ligue 1 drie jaar na zijn vertrek bij Ajax eindelijk door te breken in het buitenland.

Kluivert stond sinds 2018 onder contract bij Roma, waar hij pendelde tussen de bank en de basis. Daardoor koos hij begin afgelopen seizoen voor een verhuurperiode aan het Duitse RB Leipzig. In de Bundesliga kwam hij uiteindelijk tot negentien optredens, waarin hij driemaal trefzeker was. De topclub besloot Kluivert niet definitief over te nemen, waardoor de tweevoudig Oranje-international terugkeerde naar Roma.

Daar kwam hij echter niet in de plannen voor van de nieuwe trainer José Mourinho. AS Roma zal teleurgesteld zijn dat Kluivert het uiteindelijk niet heeft gered in de Serie A, want in 2018 legde het een bedrag van rond de 17,5 miljoen euro neer voor de talentvolle aanvaller. In 53 competitieduels voor de Romeinse club was hij uiteindelijk vijf keer trefzeker.

Kluivert is de tweede Nederlandse speler die deze zomer de overstap naar Nice maakt. Eerder trok de Zuid-Franse club AZ-aanvaller Calvin Stengs aan. Nice huurt Kluivert tot het einde van het seizoen van AS Roma en heeft in de overeenkomst met de Italianen een optie tot koop bedongen. Voor tien miljoen euro kunnen de Fransen hem volgens transferspecialist Fabrizio Romano definitief inlijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen