Fraser over rol als assistent: "Ideaalplaatje voor mij"

20 juli 2021 – Louis van Gaal heeft Henk Fraser benaderd om zijn tweede assistent te worden bij het Nederlands elftal, waar Van Gaal aan zijn derde termijn gaat beginnen. Danny Blind zal als eerste assistent gaan fungeren, waardoor Fraser als nummer twee nog gewoon werkzaam kan blijven bij Sparta. Dat ziet de voormalig verdediger wel zitten.

Fraser over rol als assistent: "Ideaalplaatje voor mij"

Dat zegt de trainer van Sparta tegen De Telegraaf. "We zitten momenteel nog in de aftastfase. En volgens mij pas ik in het profiel, als gekleurde trainer. Of dat vreemd klinkt? Ach, iedereen weet dat ik totaal niet in dat soort termen denk. Het zal een combinatie zijn van factoren", zegt de succesvolle coach, die Sparta afgelopen seizoen naar deelname aan de play-offs leidde.

Fraser moet zijn rol als assistent gaan combineren met zijn werk in Rotterdam. "Ja, dat zou voor mij eigenlijk wel het ideaalplaatje zijn als ík het voor het zeggen zou hebben. Los van alle belangen of zaken, die ik zou kunnen aanhalen. Ik heb het onwijs goed naar mijn zin bij Sparta. Maar alles wat ik nu zeg, is voorlopig voor mijn beurt spreken."

Fraser verdiende de afgelopen jaren zijn sporen als coach van ADO, Vitesse en Sparta. Bij de Arnhemmers hielp hij de club aan de eerste prijs in de clubhistorie. Hij wist ADO en Sparta bovendien zonder problemen in de Eredivisie te houden. Met de Rotterdammers keerde hij twee jaar geleden terug op het hoogste niveau.

Eredivisie

gerelateerd