Schmidt wijst nieuwe eerste en tweede aanvoerder PSV aan

20 juli 2021 – Roger Schmidt heeft Marco van Ginkel aangewezen als nieuwe aanvoerder van PSV. De 28-jarige middenvelder is in Eindhoven de opvolger van Denzel Dumfries, die op de nominatie staat om verkocht te worden. Cody Gakpo is in het nieuwe seizoen de reserve-captain van de Eindhovenaren.

Schmidt wijst nieuwe eerste en tweede aanvoerder PSV aan

"Hij is onze nieuwe aanvoerder, niet alleen die van mij. Dat hebben we enkele dagen geleden besloten", aldus Schmidt over Van Ginkel dinsdagmiddag tijdens de persbijeenkomst richting de wedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League.

"Marco heeft het in het verleden al goed gedaan bij PSV. Hij is als captain kampioen geworden en heeft de persoonlijkheid en kwaliteiten om aanvoerder te zijn. En hij is nu ook weer fit na lang blessureleed. We zijn erg blij hem terug op het veld te hebben. Ik denk dat het een logische keuze is", gaat de trainer verder.

Gakpo is de tweede aanvoerder, zo maakt Schmidt bekend. "Ook dat hebben we de afgelopen dagen besloten. Hij is een jongen van de club en komt uit Eindhoven. Hij heeft nooit voor een andere club gespeeld. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld, is uitgegroeid tot international, beschikt over een goede mentaliteit en heeft liefde en passie voor de club."

Er is ook een nieuwe spelersraad geformeerd. Die bestaat naast Van Ginkel en Gakpo uit Nick Viergever, Mario Götze en zomeraanwinst André Ramalho.

PSV

gerelateerd