Til eerlijk: "Corona heeft me mentaal helemaal opgefuckt"

20 juli 2021, 21:35

Guus Til heeft het tijdens zijn periode in het buitenland niet altijd even makkelijk gehad. Door de pandemie kwam hij geïsoleerd te zitten, wat een negatief effect op zijn mentale gesteldheid had. Dat de aanwinst van Feyenoord na twee jaar terug is in Nederland, doet hem goed.

Til maakte twee jaar geleden de overstap van AZ naar Spartak Moskou. Na een jaar in Rusland te hebben gespeeld, verkaste hij op huurbasis naar SC Freiburg. "Ik was twee jaar lang in het buitenland en corona heeft me mentaal helemaal opgefuckt. De afgelopen jaren ben ik geen een keer in Nederland geweest, alleen maar in het buitenland. Alle restaurants dicht, alleen thuis zitten trainen…", vertelt de 23-jarige spelmaker in het Youtube-programma Bij Andy in de Auto.

"Zit je ook nog eens met die moffen", lacht Til. "Daar word je ook niet vrolijk van. Die hebben geen humor jongen, sjongejonge. Uiteindelijk was ik wel blij dat ik daar weg was. Ik ben gewoon eerlijk, toch? (…) Ik miste ook familie en vrienden en zo. Ook met corona, dat kun je je echt niet voorstellen. Die muren komen op je af."

Bij Feyenoord wil Til zijn loopbaan nieuw leven inblazen. "Ik heb wel echt de drang om te slagen. Ik wil eerst weer een jaartje hier presteren en het dan weer proberen, denk ik. We gaan het wel zien. Je weet niet hoe het gaat lopen na een jaar", aldus de enkelvoudig Oranje-international, die door Feyenoord één seizoen wordt gehuurd van Spartak Moskou.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen