32-jarige Van Wolfswinkel oogst lof: "Hij is niet zoals ik was"

21 juli 2021 – Theo Janssen is enthousiast over de rentree van Ricky van Wolfswinkel in de Eredivisie. FC Twente zal woensdag officieel bekendmaken dat de aanvaller de komende twee seizoenen actief is in de Grolsch Veste, met een optie voor een derde seizoen.

32-jarige Van Wolfswinkel oogst lof: "Hij is niet zoals ik was"

Janssen kent Van Wolfswinkel uit hun gezamenlijke periode bij Vitesse. Hij is lovend over de aanvalsleider. "Hij is iemand die energie steekt in een team. Die zorgt dat er een klik is, die dingen op touw zet. Het is een leuke en lieve jongen", aldus de analist in het Algemeen Dagblad. Hij speelde zelf ook jarenlang voor FC Twente en heeft soms contact met de technisch directeur van de Enschedeërs. Hij gaat Jan Streuer een berichtje sturen als de deal officieel is, vertelt Janssen.

"Ik ga hem sturen: 'Goede aankoop'. Ik spreek Jan af en toe. We wonen allebei in Arnhem. We hebben het altijd over FC Twente, ik heb natuurlijk een warme band met de club. Ik had al afgesproken met Jan dat ik komend seizoen wat wedstrijden van FC Twente mee zou pikken, dat ga ik nu zeker doen", aldus Janssen, die blij is dat ervaren spelers de laatste jaren steeds vaker de terugkeer lijken te maken naar de Eredivisie. Het tilt het niveau naar een hoger niveau, stelt de analist.

"Maar ik had hem wel liever teruggezien bij Vitesse, hij heeft een band met de club en zou fantastisch bij ons passen. Hij werkt hard en gaat altijd maximaal. Hij schiet hooguit niet elke bal binnen, heeft wel een paar kansen nodig. Ik heb hem alleen al een tijdje niet in actie gezien en de afgelopen jaren had hij ook een wat andere rol. Stond hij vaker op de zijkanten", weet Janssen.

De aanvaller kreeg in het seizoen 2019/2020 een hersenaandoening, waardoor hij maanden aan de kant stond. "Hij heeft iets heftigs meegemaakt, maar Ricky zorgt goed voor zijn lichaam. Hij is niet zoals ik was. Dat hij 32 jaar is, zie ik totaal niet als een nadeel. Je ziet dat hij super afgetraind is. Hij kan al meteen minuten maken. Ik denk echt dat hij een heel goede spits is voor FC Twente", besluit Janssen over de voormalig speler van Vitesse, FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne, Real Betis en FC Basel.

Eredivisie

gerelateerd