'Onana-soap bijna ten einde: Olympique Lyon wil doorpakken'

21 juli 2021 – Olympique Lyon wil de komende dagen de transfer van André Onana afronden. De doelman zou al persoonlijk akkoord zijn, maar een deal tussen de Franse club en Ajax is er nog niet. Daar moet in de komende dagen verandering in komen. 

'Onana-soap bijna ten einde: Olympique Lyon wil doorpakken'

Fabrizio Romano weet dat de club van Peter Bosz de doelman snel binnen wil halen. Marc Overmars hoopt tien miljoen euro te krijgen voor Onana, die momenteel nog een dopingschorsing uitzit. Mede door die straf wilde de Franse club in eerste instantie niet verder gaan dan vijf miljoen euro. De transferexpert meldt in een livestream op Twitch echter dat de clubs er wel uit gaan komen en het een kwestie van tijd is voor de laatste plooien gladgestreken zijn.

L'Équipe verwacht dat er een overeenkomst bereikt wordt voor een bedrag van zes miljoen euro, dat kan oplopen met bonussen. De Franse krant meldde begin juli dat 'bronnen rond Onana' hadden aangegeven dat Lyon gesprekken heeft gevoerd met de sluitpost. Hij zou zelf al een overeenstemming hebben bereikt met de club over een vijfjarig contract. De keeper werkte eerder al met Bosz samen bij Ajax. Dat zou voor de doelman een belangrijke reden zijn om te verkassen naar de Franse stad.

Als de deal definitief beklonken wordt, is Onana de vierde speler die deze zomer vertrekt bij de Amsterdammers. Afgelopen vrijdag werd de transfer van Kjell Scherpen naar Brighton & Hove Albion bevestigd, terwijl in een eerder stadium ook het vertek van Lassina Traoré naar Shakhtar Donetsk en de transfer Carel Eiting naar KRC Genk wereldkundig werden gemaakt. Nicolas Tagliafico en David Neres mogen deze zomer nog vertrekken als het juiste bedrag geboden wordt. 

Ajax

gerelateerd