Bizar: spelers Boca Juniors slaags met politie na debacle in Copa

21 juli 2021 – Een bizar bericht uit Brazilië, waar de Argentijnse topclub Boca Juniors vannacht werd uitgeschakeld in de Copa Libertadores. Nadat Atlético Mineiro het tweeluik in de achtste finales na strafschoppen had gewonnen, zochten spelers van Boca de confrontatie met de tegenstander en de politie.

Bizar: spelers Boca Juniors slaags met politie na debacle in Copa

Boca moest na het nemen van strafschoppen zijn meerdere erkennen in Atlético, dat het geluk in beide wedstrijden aan de zijde had. Tot twee keer toe werd een doelpunt van Boca namelijk afgekeurd door de VAR. Een van die treffers leek op het eerste gezicht echter een geldig doelpunt, maar werd tot grote woede van Boca toch afgekeurd.

Na afloop konden de spelers zich niet meer beheersen en werd de confrontatie gezocht met de spelers van Atlético en de arbitrage. De scheidsrechter en zijn assistenten moest zich volgens verschillende media verstoppen in de kleedkamer en werd uiteindelijk geholpen door de politie. Aanwezige agenten besloten onder meer om pepperspray in te zetten.

Op beelden is te zien dat spelers en stafleden van Boca gooien met hekken en dat de politie daarop ingrijpt. Verdediger Marcos Rojo grijpt zelfs nog naar een brandblusser en probeert die ook weg te gooien. Gelukkig wordt hij tegengehouden door enkele ploeggenoten. Uiteindelijk keert de rust terug in de spelerstunnel.

Eredivisie

gerelateerd