Feyenoord zonder Jørgensen en met twee talenten naar Kosovo

21 juli 2021 – Feyenoord reist met 21 spelers af naar Kosovo, waar donderdag de Conference League-wedstrijd tegen FC Drita op de planning staat. Arne Slot neemt twee talenten mee, terwijl Achraf El Bouchataoui en Nicolai Jørgensen achterblijven in Rotterdam.

Feyenoord zonder Jørgensen en met twee talenten naar Kosovo

De middenvelder doet dat wegens privé-omstandigheden. Aangenomen werd dat Jörgensen wel bij de selectie zou zitten omdat nieuwkomer Alireza Jahanbakhsh nog niet speelgerechtigd is, maar ook de Deen blijft dus achter in de havenstad. De spits heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij Feyenoord en daarom speelt hij geen rol van betekenis meer in de selectie van Slot. De kans bestaat dat Robert Bozeník tegen Drita in de spits staat, maar Bryan Linssen kan daar ook spelen.

De twee talenten die meegaan naar Kosovo luisteren naar de namen Antoni Milambo en Lennard Hartjes. Dat het duo mee mag is eigenlijk geen verrassing meer: Slot gaf de spelers al veel minuten in de voorbereiding en ze waren ook al mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Wie ook 'gewoon' meegaat met Feyenoord is Luis Sinisterra. De aanvaller kreeg in de oefenwedstrijd met Werder Bremen een tik, maar heeft inmiddels geen last meer. Niets staat speeltijd dus in de weg.

Feyenoord speelt donderdag om 21.00 uur in Kosovo tegen Drita. De return is een week later in Rotterdam. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de volgende voorronde van de Conference League. De ploeg van Arne Slot moet in totaal drie tegenstanders uitschakelen om het hoofdtoernooi te bereiken. 

Feyenoord

gerelateerd