FC Zürich
0 – 0
PSV

Hyballa mag blijven bij Esbjerg fB, maar moet aanpak veranderen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 juli 2021 – Peter Hyballa krijgt vooralsnog het vertrouwen als trainer van het Deense Esbjerg fB. Voorzitter Michael Kjalt heeft wel aangegeven dat de Duitser zijn aanpak moest veranderen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen was namelijk rumoerig voor de voormalig oefenmeester van NEC en NAC.

Hyballa mag blijven bij Esbjerg fB, maar moet aanpak veranderen

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De aanpak van de fanatieke coach viel niet bij alle spelers in de smaak. In Denemarken werd met verbazing gesproken en geschreven over 'verbale vernederingen' en straffen. "We geven toe dat de trainingsperiode ietwat onrustig is begonnen, maar we hebben onmiddellijk ingegrepen om het recht te zetten. Peter Hyballa is zich bewust van de cultuur in Denemarken. Hij weet wat hij wel en niet kan zeggen tegen spelers en hoe dat verschilt met wat er kan in Duitsland", vertelt de voorzitter tegenover het Deense BT.

'Jij hebt grotere borsten dan je vrouw' zou de oefenmeester hebben gezegd tegen een speler, die in zijn ogen te zwaar terugkwam van vakantie. Het zou slechts een van de uitlatingen zijn van Hyballa. "Ik kan me voorstellen dat bepaalde situaties die door de pers beschreven zijn tot wat onrust hebben geleid. Peter heeft een persoonlijkheid die voor een bepaalde intensiteit zorgt. Ik wil wel graag benadrukken dat het slechts om een handvol gebeurtenissen gaat uit de eerste weken. Het is geen patroon dat al maanden voortduurt", aldus Kjalt.

"We hebben snel ingegrepen toen we hoorden van de problemen en hebben open en eerlijk met Peter gesproken over wat je hier in Denemarken kunt zeggen en doen als coach", vervolgt de bestuurder. "Ik denk niet dat hetgeen dat beschreven is voldoende reden is om een coach te ontslaan. Zeker omdat het hier in de voorbije jaren al een komen en gaan is geweest van trainers. Peter kan de veranderingen die nodig zijn om te werken in een land als Denemarken doorvoeren, dat weet ik zeker. Als hem dat niet lukt, dan zullen we er opnieuw over nadenken, maar ik verwacht geen problemen."

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd