Harde nederlaag VS mogelijk slecht nieuws voor Leeuwinnen

21 juli 2021 – Het dameselftal van de Verenigde Staten is bijzonder slecht begonnen aan de Olympische Spelen in Japan. De regerend wereldkampioen verloor de eerste groepswedstrijd namelijk met 3-0 van Zweden. Voor de Oranje Leeuwinnen zou dat nog wel eens vervelend uit kunnen pakken.

Harde nederlaag VS mogelijk slecht nieuws voor Leeuwinnen

Zweden liet zich van zijn beste kant zien op Aziatische bodem en kwam halverwege de eerste helft al op voorsprong. Stina Blackstenius zette de Zweedse dames verrassend op een 1-0 voorsprong. Daar bleef het echter niet bij want na de thee sloeg de spits opnieuw toe. Tot overmaat van ramp volgde voor Amerika ook nog de 3-0 via Lina Hurtig.

Dat de Amerikaanse dames een wedstrijd verliezen mag best bijzonder genoemd worden. De wereldkampioen was namelijk liefst 44 wedstrijden op rij ongeslagen. Het is voor bondscoach Vlatko Andonovski erg zuur dat de zeer zeldzame nederlaag juist op de Spelen wordt geleden. De VS speelt in de groepsfase ook nog tegen Nieuw-Zeeland en Australië.

De Oranje Leeuwinnen zullen de verrichtingen in deze groep ook in de gaten houden. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt namelijk zo goed als zeker tegen een ploeg uit deze poule. Nederland moet echter eerst maar eens de eigen groep zien te overleven. Vanmiddag speelt Oranje tegen Zambia, daarna wachten wedstrijden tegen Brazilië en China.

Eredivisie

gerelateerd