Schalke pikt doelman op bij ADO, Vejinovic op weg naar China

21 juli 2021 – Martin Fraisl laat de Nederlandse velden na een half jaar alweer achter zich. De doelman stond afgelopen seizoen onder contract bij ADO Den Haag en gaat nu aan de slag bij Schalke 04. Hij moet de club gaan helpen om snel terug te keren naar de Bundesliga.

Schalke pikt doelman op bij ADO, Vejinovic op weg naar China

De 28-jarige Fraisl maakte afgelopen seizoen een uitstekende indruk bij ADO, al kon hij niet voorkomen dat de Hagenaars degradeerden uit de Eredivisie. De transfervrije doelman werd door zijn goede spel in Nederland gelinkt aan PSV en Feyenoord. De Eindhovenaren haalden Joël Drommel echter in huis, terwijl de Rotterdammers aan de haal gingen met Ofir Marciano.

Daarom besloot de Oostenrijker terug te keren naar Duitsland, waar hij eerder al speelde bij SV Sandhausen. Bij het gedegradeerde Schalke 04 komt hij AZ-huurling Thomas Ouwejan tegen. In Gelsenkirhcen moet Fraisl gaan concurreren met Ralf Fährmann en Michael Langer. Schalke begint het seizoen vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Hamburger SV.

Vejinovic op avontuur in China
Ook Marko Vejinovic zien ze na de zomer waarschijnlijk niet meer terug in Den Haag. De middenvelder maakt volgens Omroep West gebruik van een clausule in zijn contract om te kunnen vertrekken naar China. Vejinovic zou een fraaie aanbieding op zak hebben en gaat dus zo goed als zeker niet met ADO beginnen aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd