Moniz adviseert Feyenoord: "Mag een grote club nooit gebeuren"

21 juli 2021 – Tegen het Kosovaarse FC Drita maakt Arne Slot morgen zijn officiële debuut als Feyenoord-trainer. De Rotterdammers moeten er meteen staan, de groepsfase van de Conference League is het doel. Ricardo Moniz hoopt dat er van onderschatting geen sprake is.

Moniz adviseert Feyenoord: "Mag een grote club nooit gebeuren"

Een aantal jaar geleden was Moniz de oefenmeester bij AS Trencin, dat destijds met 4-0 wist te winnen van Feyenoord. "Een afstraffing van de arrogantie van Feyenoord. Zoiets mag zo'n grote club natuurlijk nooit gebeuren. Als ik terugdenk aan de wedstrijd tegen AS Trencín, denk ik meteen aan het amateurisme bij Feyenoord. Kijk, voor mij is Giovanni van Bronckhorst de ultieme Feyenoord-trainer, nog steeds. Maar ik kreeg sterk het gevoel dat hij voorafgaand aan dat duel verkeerd geadviseerd was door zijn stafleden", blikt de oefenmeester terug in het Algemeen Dagblad.

"Zo koos Giovanni ervoor om de dag voor de wedstrijd niet te trainen in Slowakije en had hij Robin van Persie uit voorzorg zelfs thuisgelaten. Blijkbaar dacht Feyenoord het op halve kracht en ongetraind wel af te kunnen. Dan begrijp je het als club niet, denk ik. We hebben ze op fitheid en mentaliteit afgetroefd", aldus Moniz. Techniek is volgens de oefenmeester niet het belangrijkste in de Europese voorrondeduels. De fysieke staat van het team, bepaalt volgens hem wie er doorgaat. 

"Je moet overcapaciteit creëren, zorgen dat je spelers fitter zijn dan hun tegenstanders. Anders leg je het als Nederlandse club gewoon af, ook tegen onbekende ploegen uit bijvoorbeeld het Oostblok. Dat is Feyenoord te vaak en onnodig overkomen. Zonde, want het kost de club miljoenen. Pas op voor arrogantie, lever strijd en zorg dat je negentig minuten kunt sprinten. Dan kan ik me niet voorstellen dat dit Feyenoord over twee duels niet wint van FC Drita", besluit de Rotterdammer positief.

Feyenoord

gerelateerd