Boadu ontkent Frans akkoord, ADO-goalie naar Schalke

21 juli 2021 – Myron Boadu is nog niet persoonlijk rond met het Franse AS Monaco. De twintigjarige spits wordt de laatste dagen veelvuldig in verband gebracht met de subtopper uit de Ligue 1 en zou reeds een overeenkomst hebben gesloten over een transfer, maar daar is volgens de aanvaller van AZ niets van waar.

Boadu ontkent Frans akkoord, ADO-goalie naar Schalke

"Ik ben met niemand akkoord. Er is belangstelling van clubs, dat ga ik niet ontkennen. Maar ik ben bezig met AZ en fit worden", aldus Boadu, die in actie kwam namens de Alkmaarders tijdens het met 3-0 gewonnen oefenduel met ADO Den Haag. Daarin zag hij Hakon Evjen (twee) en Zakaria Aboukhlal tot scoren komen. Boadu was volgens transferexpert Fabrizio Romano al rond met Monaco, maar dat klopt volgens hem niet. Wel lijkt een transfer aanstaande, net als van Teun Koopmeiners. Calvin Stengs verkaste al naar OGC Nice.

Fraisl naar Traditionsverein
Martin Fraisl heeft zich ondanks de degradatie met ADO Den Haag van een fraaie transfer verzekerd. De doelman, die zijn werkgever afgelopen seizoen met cruciale reddingen meermaals op de been hield, heeft een contract getekend bij Schalke 04. De transfervrije aanwinst moet de Traditionsverein helpen aan een terugkeer naar de Bundesliga.

Fraisl, die een eenjarige verbintenis heeft ondertekend in Gelsenkirchen, was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes in Den Haag. De Oostenrijker stond daardoor zelfs even op de verlanglijst van PSV en Feyenoord, maar hij kiest dus voor een overstap naar Duitsland.

Eredivisie

gerelateerd