Schmidt zet Gakpo en Teze op de bank tegen Galatasaray

21 juli 2021 – Roger Schmidt geeft Yorbe Vertessen in het eerste duel van het nieuwe seizoen een basisplaats. De Belgische aanvaller van PSV verschijnt aan de aftrap voor het duel met Galatasaray in strijd om Champions League-kwalificatie. Dat betekent dat Cody Gakpo, die deze week na zijn langere vakantie alweer meetrainde bij de Eindhovenaren, op de bank begint.

Schmidt zet Gakpo en Teze op de bank tegen Galatasaray

Ook Jordan Teze moet genoegen nemen met een reserverol. Schmidt geeft rechts achterin de voorkeur aan Phillip Mwene, die deze zomer werd overgenomen van FSV Mainz en als vervanger is gehaald voor de waarschijnlijk vertrekkende Denzel Dumfries. Ook in het centrum is er geen plek voor Teze: aanwinst André Ramalho vormt het hart van de defensie met Olivier Boscagli.

Joël Drommel verdedigt het doel tegen de Turken. Hij kwam deze zomer over van FC Twente en heeft de concurrentiestrijd van Yvon Mvogo voorlopig in zijn voordeel beslist. Zoals al eerder bekend draagt Marco van Ginkel de aanvoerdersband tegen Galatasaray. Hij vormt het blok op het middenveld met Ibrahim Sangaré, terwijl Davy Pröpper net als Mohamed Ihattaren op de bank begint.

PSV zal rekening moeten houden met Ryan Babel. De Nederlander begint bij Galatasaray in de punt van de aanval. Voormalig NAC-speler Ömer Bayram begint als linksback en zal Noni Madueke tegenkomen. Beide ploegen hopen zich te verzekeren van een plek in de derde voorronde van de Champions League.

PSV

gerelateerd