Perez stopt als international

24 juli 2006, 17:16

Kenneth Perez heeft besloten om zich niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg van Denemarken. De 31-jarige aanvaller heeft bondscoach Morten Olsen laten weten dat hij zich volledig wil richten op zijn nieuwe club Ajax. Bovendien noemt hij ook het afgenomen perspectief op een basisplaats in de nationale ploeg als reden voor zijn besluit.

Perez maakte drie jaar geleden zijn debuut in de nationale ploeg en speelde sindsdien negentien interlands."Ik kijk met veel plezier en trots terug op de wedstrijden die ik voor Denemarken heb mogen spelen. Toch is dit voor mij het beste moment om te stoppen. Jong talent kan zo een kans krijgen in de selectie en ik kan me volledig geven voor Ajax. Ik wens de bondscoach en spelers geweldig veel succes bij de kwalificatie voor het EK in 2008 en dank hen voor de uitstekende samenwerking", aldus Perez.

De eerste interland van Perez dateert van november 2003, toen hij in actie kwam in een oefenwedstrijd tegen Engeland. Eind mei 2006 trok hij voor het laatst het Deense shirt aan, voor een vrienschappelijk duel tegen Frankrijk. In 2004 behoorde hij tot de nationale selectie voor het EK van 2004 in Portugal. Tijdens dit EK sneuvelde Denemarken in de kwartfinale tegen Tsjechië, nadat het in de groepsfase Italië en Bulgarije achter zich gelaten had.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen