Eran Zahavi absolute Europa-koning voor PSV

21 juli 2021 – Eran Zahavi heeft PSV met twee treffers aan een voorsprong tijdens de rust geholpen. De Israëlische spits sloeg tegen Galatasaray tweemaal toe, waardoor hij de ruststand op 2-1 bepaalde. De ervaren aanvalsleider is sinds zijn komst naar Eindhoven een fenomeen, vooral in Europese wedstrijden.

Eran Zahavi absolute Europa-koning voor PSV

Voordat Mario Götze op aangeven van Zahavi voor de 3-1 zorgde, was PSV qua doelpunten in Europa volledig afhankelijk van de spits. De Israëlische goaltjesdief was goed voor de laatste zes Europese treffers van de Eindhovenaren. Al na twee minuten profiteerde hij van een ketser van Fernando Muslera. Even later verdubbelde hij de voorsprong op aangeven van Noni Madueke.

Zahavi leverde na rust een fraaie assist op Mario Götze. De spits zette de Duitser met een subtiele voetbeweging oog in oog met Muslera,  die kansloos was op de fraaie uithaal van de middenvelder. Daarmee doet PSV vooralsnog uitstekende zaken in strijd om plaatsing voor de Champions League. Komende week wacht nog de return in Istanboel.

PSV

gerelateerd