Schmidt zag dapper PSV en verklaart reserverol Ihattaren

22 juli 2021 – Roger Schmidt was woensdagavond erg blij met het spel dat zijn PSV op de mat legde tegen Galatasaray. De oefenmeester zag zijn ploeg een stuk beter voor de dag komen dan vorig seizoen, al bleef een ding wel hetzelfde in Eindhoven. Mohamed Ihattaren bleef negentig minuten op de bank.

Schmidt zag dapper PSV en verklaart reserverol Ihattaren

"Ik denk dat het voor Mo hetzelfde is als voor veel andere spelers", aldus Schmidt voor de camera van RTL. "Er zaten veel spelers op de bank die niet hebben gespeeld. Daarin is Mo niet speciaal. Ik moet een keuze maken voor de basisopstelling en daarna moet ik goed wisselen tijdens de wedstrijd. De spelers die erin zijn gekomen, had ik nodig op dat moment. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en de hele bank was positief en dat is de instelling die we moeten hebben."

Schmidt was bijzonder tevreden met het spel van PSV, al ziet hij nog ruimte voor verbetering. "We speelden dapper, hebben veel kansen gecreëerd en hielden Galatasaray ver van onze goal. Het draaide vanavond ook om effectiviteit, dat was vorig seizoen nog wel eens een probleem. Het was nog niet perfect, ik denk dat we dingen nog beter kunnen doen. We zullen Galatasaray volgende week zeker niet onderschatten. Dit was de eerste stap, maar we moeten onze goed voorbereiden op de tweede wedstrijd."

PSV won de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League met liefst 5-1 van de Turken. Eran Zahavi was met drie doelpunten de grote man aan de zijde van de Eindhovenaren, terwijl Mario Götze met twee treffers ook een belangrijk aandeel had. Aanstaande woensdag (20.00 uur) volgt de return in Istanbul. Mocht PSV de volgende ronde bereiken dan wacht een dubbele ontmoeting met het Schotse Celtic of het Deense FC Midtjylland.

PSV

gerelateerd