Buffon trekt shirt Parma na 7339 dagen weer aan en houdt de nul

22 juli 2021 – Gianluigi Buffon heeft woensdag zijn eerste minuten als speler van Parma gemaakt. De doelman keerde deze zomer terug naar zijn oude liefde en maakte tegen VfL Bochum in de eerste helft zijn rentree. De Duitse promovendus slaagde er niet in om de 43-jarige goalie te verschalken.

Buffon trekt shirt Parma na 7339 dagen weer aan en houdt de nul

Het was voor Buffon wel weer even geleden dat hij de clubkleuren van Parma verdedigde. De routinier speelde tussen 1991 en 1995 in de jeugdopleiding van de club en maakte vervolgens tussen 1995 en 2001 deel uit van het eerste elftal. Daarna was hij negentien seizoenen te vinden bij Juventus en speelde hij een jaar in Frankrijk bij Paris Saint-Germain.

Op Twitter plaatste Buffon wat foto's van zijn rentree met daarbij het feitje dat het 7339 dagen geleden was dat voor Parma had gespeeld. De ervaren keeper mocht een helft meedoen tegen Bochum, dat er dus niet in slaagde om Buffon te passeren. Pas toen de 176-international van Italië naar de kant was gehaald, wist de club uit de Bundeliga de 0-1 te maken.

Buffon en zijn ploeggenoten zijn komend seizoen niet in de Serie A te bewonderen. Parma degradeerde namelijk naar de Serie B en moet zich terug zien te knokken naar het hoogste niveau. Daarbij kan de ervaring van Buffon goed van pas komen. Parma speelt op zondag 15 augustus de eerste wedstrijd van het seizoen. Dan speelt de club in de Coppa Italia thuis tegen Lecce.

Eredivisie

gerelateerd