Oranje krijgt meer vrijheid in Japan na noodkreet Wiegman

22 juli 2021 – De Oranje Leeuwinnen hebben daags na de met 3-10 gewonnen openingswedstrijd van de Olympische Spelen goed nieuws gekregen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman krijgt meer ruimte in en rond het spelershotel. De selectie waande zich tot nu toe in een soort gevangenis, zo werd eerder duidelijk.

Oranje krijgt meer vrijheid in Japan na noodkreet Wiegman

Na een noodkreet van Wiegman zijn er gesprekken gevoerd tussen woordvoerders van de Leeuwinnen, het management van het hotel en mensen van de Spelen. "Het is dan ook gelukt om het leven in de bubbel wat te normaliseren en enkele 'versoepelingen' doorgevoerd te krijgen", aldus persvoorlichter Anja van Ginhoven in gesprek met De Telegraaf. "Daar zijn we uiteraard heel blij mee, want dit is in het kader van mentale gezondheid van sporters heel belangrijk."

De Leeuwinnen moesten in het spelershotel vanwege alle strenge regels gebruik maken van de goedereningang en goederenlift. Daarnaast mocht het elftal van Wiegman niet in openbare ruimtes van het hotel komen en was de tuin ook verboden terrein. "Het biedt de Oranje-speelsters, coaches en officials de gelegenheid om buiten een kopje koffie kunt drinken en/of een spelletje te doen." Het management van het hotel heeft toegezegd mee te werken aan alle versoepelingen.

Toch zijn er nog veel regels waar de Leeuwinnen zich alsnog aan moeten houden. "Uiteraard blijven de basisregels die we als topsportteam intussen al 1.5 jaar gewoon zijn met elkaar, het handen schoonhouden, social distancing en mondkapjes, gewoon gehandhaafd. Uiteraard zullen we ons ook niet in gelegenheden buiten het hotel begeven. Maar dat spreek voor zich. Oftewel: Case closed en op naar Brazilië!" Zaterdag speelt Oranje de tweede groepswedstrijd van de Spelen tegen de Brazilianen.

Lees ook: Leeuwinnen wanen zich in gevangenis: "Dit kan zo niet langer"

Eredivisie

gerelateerd