EK-gangers overtuigen niet met Spanje, pak slaag voor Frankrijk

22 juli 2021 – De Olympische Spelen zijn wat het voetbal betreft ook begonnen voor de mannen. Spanje bleek echter nog niet helemaal wakker en verspeelde meteen twee punten tegen Egypte. Frankrijk kreeg op zijn beurt een stevig pak slaag van Mexico en moet aan de bak om de groep te overleven.

EK-gangers overtuigen niet met Spanje, pak slaag voor Frankrijk

Bij Spanje is er een groot aantal spelers dat na het EK vrijwel meteen begon aan de voorbereiding op de Spelen. Unai Simon, Eric García, Pedri, Dani Olmo, Pau Torres en Mikel Oyarzabal waren namelijk ook al van de partij op het EK. De sterke formatie van trainer Luis de la Fuente kon tegen Egypte niet overtuigen en bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Daarmee is het eerste puntenverlies meteen een feit.

Mexico en Frankrijk maakten er een leukere wedstrijd van, al zal men daar bij de Fransen anders over denken. De Mexicanen kwamen in de tweede helft op een 2-0 voorsprong dankzij Ernesto Vega en Francisco Córdova. Routinier André-Pierre Gignac (35) deed namens Frankrijk iets terug vanaf de stip, maar het slotakkoord was voor Mexico. Via Uriel Antuna en Eduardo Aguirre liepen de Midden-Amerikan uit naar 4-1.

Vanmiddag (13.30 uur) staat nog de kraker tussen Duitsland en Brazilië op het programma. Bij de Brazilianen is Ajacied Antony van de partij. Om 13.00 uur kunnen er ook al wat spelers uit de Eredivisie in actie komen. Bij Japan zitten Yuta Nakayama (PEC Zwolle), Ko Itakura (FC Groningen), Ritsu Doan (PSV) namelijk bij de selectie.

Eredivisie