Zes spelers Boca opgepakt na misdragingen in Brazilië

22 juli 2021, 13:05

De Braziliaanse politie heeft woensdag zes spelers van de Argentijnse topclub Boca Juniors korte tijd vastgehouden. De voetballers misdroegen zich na de verloren wedstrijd in de Copa Libertadores tegen Atlético Mineiro. De tegenstander zou uiteindelijk de borgsommen hebben geregeld.

Na de wedstrijd tussen Atlético en Boca ging het helemaal mis. De Argentijnen waren witheet over een afgekeurd doelpunt en zochten in de spelerstunnel de confrontatie met de spelers van Atlético, de arbitrage en de aanwezige politie. Daarbij werd zelfs met hekken gegooid door spelers van Boca en was de politie genoodzaakt traangas in te zetten.

Nu blijkt dat de politie in totaal zes spelers van Boca tijdelijk heeft vastgezet. Het is niet bekend om welke voetballers het gaat. Twee spelers werden aangehouden vanwege beschadiging van eigendommen, terwijl vier anderen vast zaten voor fysiek en verbaal geweld. Naar verluidt moeten zij later allemaal nog voor de Braziliaanse rechter verschijnen.

In een statement laat Atlético de borgsom voor de spelers van Boca heeft betaald. De voorzitter zou na een telefoontje van zijn Argentijnse collega alles uit eigen zaken hebben voorgeschoten. Voor Atlético wacht in de kwartfinales van de Copa Libertadores overigens opnieuw een pittig potje. De club is namelijk gekoppend aan River Plate, de aartsrivaal van Boca.

Lees ook: Bizar: spelers Boca Juniors slaags met politie na debacle in Copa

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen