Schalke begint aan 2. Bundesliga, Van den Brom opent seizoen

23 juli 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 juli.

Wedstrijden

Schalke 04 - Hamburger SV (20.30 uur)

Een wedstrijd die je normaal gesproken in de Bundesliga zou verwachten. Dit seizoen spelen Schalke 04 en Hamburger SV echter op het tweede niveau van Duitsland en daar willen beide ploegen zo snel mogelijk weer weg. Tijdens de eerste speelronde van de 2. Bundesliga staan de Duitse grootmachten meteen tegen elkaar. Wellicht kunnen we bij Schalke nog een Nederlander aan het werk zien. Thomas Ouwejan wordt dit seizoen namelijk door AZ verhuurd aan de club uit Gelsenkirchen, waar Klaas-Jan Huntelaar op zijn beurt vertrok.

Standard Luik - KRC Genk (20.45 uur)

John van den Brom moet ook aan de bak met zijn KRC Genk. De ploeg met onder meer Mike Trésor Ndayishimiye en Cyriel Dessers hoopt dit voetbaljaar een serieuze uitdager te kunnen zijn van Club Brugge. Dan kunnen er echter weinig misstappen worden gemaakt en dus moet de pittige uitwedstrijd bij Standard Luik meteen worden gewonnen. De ploeg uit Luik speelt eigenlijk al jaren geen serieuze rol in de titelstrijd, maar desondanks zullen de punten niet zomaar worden opgepikt door de manschappen van Van den Brom.

Voetbal op TV

17.00 uur Jos Roossien: Uit de schaduw, ESPN 3, documentaire over Jos Roossien van FC Groningen

17.30 uur De route van Robben, ESPN, documentaire over Arjen Robben van FC Groningen

17.30 uur Martin Pieckenhagen: vijftien jaar later, ESPN 3, documentaire over Martin Pieckenhagen van Heracles Almelo

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen