Richarlison neemt Brazilië bij de hand en start Spelen met hattrick

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 juli 2021 – Brazilië is donderdagmiddag uitstekend begonnen aan de Olympische Spelen. De regerend kampioen won in Japan met 4-2 van Duitsland, al had die score veel hoger uit kunnen vallen. Richarlison was verantwoordelijk voor alle Braziliaanse doelpunten.

Richarlison neemt Brazilië bij de hand en start Spelen met hattrick

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Duitsland had in de eerste helft helemaal niks te vertellen tegen het sterke Brazilië, dat op de Spelen aantreedt met onder meer Dani Alves en Ajacied Antony. De hoofdrol werd in de eerste helft echter opgeëist door Richarlison. De spits van Everton scoorde binnen dertig minuten spelen drie keer en hielp de Brazilianen aan een comfortabele 3-0 voorsprong.

Lees ook: EK-gangers overtuigen niet met Spanje, pak slaag voor Frankrijk

De Zuid-Amerikanen kregen vlak voor rust nog de kans op een vierde treffer, maar Matheus Cunha faalde vanaf elf meter. Na de thee rook Duitsland bloed en een flater van doelman Santos werd afgestraft door Nadiem Amiri. Een rode kaart voor Maximilian Arnold leek roet in het eten te gooien, maar ex-Spartaan Ragnar Ache kopte het tiental alsnog op 3-2. Nadat Antony werd gewisseld, gooide Paulinho de wedstrijd op slot: 4-2.

Eredivisionisten winnen met Japan
Yuta Nakayama (PEC Zwolle), Ko Itakura (FC Groningen), Ritsu Doan (PSV) hadden allemaal een basisplaats bij Japan, dat de eerste groepswedstrijd speelde tegen Zuid-Afrika. Spektakel bleef bij deze wedstrijd uit, al wonnen de Japanners wel met 1-0. Een treffer van Takefusa Kubo bleek voldoende voor de eerste drie punten van deze Spelen.

Uitslagen:
Groep A
Mexico - Frankrijk 4-1
Japan - Zuid-Afrika 1-0

Groep B
Nieuw-Zeeland - Zuid-Korea 1-0
Honduras - Roemenië 0-1

Groep C
Egypte - Spanje 0-0
Argentinië - Australië 0-2

Groep D
Ivoorkust - Saudi-Arabië 2-1
Brazilië - Duitsland 4-2

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd