Slot kiest voor Bannis: "Bozenik heeft langer de tijd nodig"

22 juli 2021, 21:03

Feyenoorder Naoufal Bannis heeft tijdens de voorbereiding zijn basisplaats tegen FC Drita afgedwongen. De spits krijgt in het heenduel van de voorronde in Conference League de voorkeur boven Robert Bozenik. "Naoufal verdient het om vandaag de kans te krijgen", aldus Arne Slot.

"Hij heeft het heel goed gedaan in de voorbereiding. Ook voor hem geldt: hij zal net als anderen moeten presteren", zegt Slot tegen ESPN. Bozenik startte zaterdag in het oefenduel met Werder Bremen nog in de basis. "Robert Bozenik heeft ook heel hard gewerkt. Maar hij heeft bijna een jaar niet gespeeld en kreeg op het EK geen speeltijd. Hij is later aangesloten, maar ik heb hem wel gelijk in de basis gezet om hem meteen te laten wennen."

Slot concludeerde dat de Slowaak nog even nodig heeft om in aanmerking te komen voor een basisplaats. "Ik heb gezien dat hij nog langer de tijd nodig heeft", aldus de oefenmeester. "Vorig seizoen heeft Bryan (Linssen, red.) ook in de spits gespeeld. Maar hem heb ik op rechts nodig vanwege het vertrek van Steven Berghuis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen