'Transfer Malen nadert climax, PSV grotendeels akkoord'

22 juli 2021, 22:24   Bijgewerkt: 22 juli 2021, 23:32

Donyel Malen nadert een transfer naar Borussia Dortmund. PSV en de Duitsers zijn er grotendeels met elkaar uit. Als alles voorspoedig verloopt, meldt Malen zich dit weekend nog in Dortmund voor een medische keuring. Borussia wil de aanvaller zo snel mogelijk invliegen op het trainingskamp in Zwitserland. PSV ontvangt circa dertig miljoen euro.

Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International is de transfer op hoofdlijnen rond. De clubs hebben elkaar mondeling grotendeels gevonden. VI meldt dat na het duel van PSV met Galatasaray het een en ander in een stroomversnelling terecht is gekomen. 'De hoop is dat de aanvaller nog dit weekend gekeurd kan worden', schrijft het weekblad.

Het ED weet dat Malens zaakwaarnemer Mino Raiola donderdag topoverleg voerde met PSV. Ook zou er overleg zijn geweest met Michael Zorc, de directeur van Borussia. Volgens de krant ontvangt PSV ongeveer dertig miljoen euro, maar wordt er nog over een aantal clausules onderhandeld. Ajax en Arsenal hebben als voormalige clubs van Malen recht op een klein percentage van de transfersom. Ajax vangt 1,5 procent, Arsenal 1 procent. Ook Raiola heeft afspraken over een verdeling bij een transfer van Malen.

Transferexpert Fabrizio Romano voegt eraan toe dat Malen een vijfjarig contract zal tekenen in Dortmund.

Lees terug: 'Transfer Malen komt steeds dichterbij; Ajax kijkt mee'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen