Wijnaldum: "Ik denk dat Van Gaal Oranje verder kan brengen"

22 juli 2021 – Georginio Wijnaldum is blij met de aanstaande aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje. Het bericht dat Wijnaldum de benoeming van Van Gaal zou afkeuren, is volgens de middenvelder onjuist. "Ik denk dat hij het Nederlands elftal verder kan brengen", zegt Wijnaldum.

Wijnaldum: "Ik denk dat Van Gaal Oranje verder kan brengen"

"Ik heb gelezen dat ik tegen zijn komst zou zijn, maar dat is niet waar. Als je iemand noemt, betekent het niet dat je een ander niet wil. Ik heb voor en tijdens het WK van 2014 goed met meneer Van Gaal samengewerkt. En dat hij een goede trainer is, heeft hij bij meerdere topclubs bewezen", zegt Wijnaldum tegen De Telegraaf. "Ik houd ervan hoe hij was. Aan de ene kant heel streng en duidelijk, maar aan de andere kant gaf hij ons ook veel vrijheid. Dat was heerlijk."

Dat Henk Fraser wordt aangesteld als assistent-bondscoach, juicht Wijnaldum toe. Volgens hem staat Frasers Surinaamse afkomst daar los van. "Ik kijk niet naar zwart of wit, maar naar kwaliteit. Ik heb in de jeugd van Feyenoord met hem mogen werken en dat als bijzonder prettig ervaren. Ik vind Henk een vakman en denk dat zijn werkwijze aanslaat bij het team."

Oranje

gerelateerd