Kökcü gekraakt na zwak optreden: "Dit straalde helemaal niks uit"

23 juli 2021, 10:20

Orkun Kökcü speelde donderdagavond een zeer teleurstellende wedstrijd namens Feyenoord op bezoek bij FC Drita. De middenvelder leed veel balverlies en kon aanvallend niet inbrengen namens de Rotterdammers. Dat was analisten Kees Kwakman en Mario Been ook opgevallen, zo bleek na de wedstrijd.

Kwakman zag vanuit de studio van ESPN dat Feyenoord amper door de stugge defensie van Drita kam. "Dan kan een spelhervatting je helpen", aldus de Volendammer. "Die heeft hij denk ik twintig ingeleverd. Iedere corner kwam of bij de keeper of bij de verdediger voor de eerste paal. Met zo'n moment kun je een wedstrijd openbreken, maar dit straalde helemaal niks uit."

Been ging op zijn beurt in op het feit dat Kökcü rugnummer 10 heeft overgenomen van naar Ajax vertrokken Steven Berghuis. "Hij wil dat shirt dragen en dat zijn normaal gesproken de speler die het meeste laten zien. De spelers met de meeste creativiteit. Dat hij heeft nog niet. Hij lijdt ontzettend veel balverlies bij de simpelste oplossingen."

Kökcü was zelf overigens ook behoorlijk kritisch op zijn eigen spel. "Ons spel werd op den duur te voorspelbaar", vertelde hij via de clubkanalen van Feyenoord. Ik kwam op het middenveld veel in het spel voor, maar maakte niet altijd de juiste keuze. Komende donderdag moet het beter om FC Drita te verslaan. Het is aan ons om een beter antwoord te vinden."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen