Wiegman klaar voor Brazilië en blij met versoepelingen in hotel

23 juli 2021 – Sarina Wiegman denkt dat haar Oranje Leeuwinnen klaar zijn voor de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen. Zaterdagmiddag (13.30 uur) speelt Oranje tegen Brazilië en ligt een plekje in de achtste finales zo goed als voor het oprapen. Ook is de bondscoach blij dat haar speelsters meer vrijheden hebben gekregen.

Wiegman klaar voor Brazilië en blij met versoepelingen in hotel

"We kunnen af en toe de tuin in en kunnen ons door het hotel begeven", tekende ESPN tijdens de persconferentie op uit de mond van Wiegman. "Natuurlijk met de regels in acht nemend, maar dat willen we zelf ook. We willen geen risico zijn voor een ander, maar ook niet dat een ander een risico voor ons is. Het gaat prima."

Oranje won de eerste wedstrijd met 3-10 van Zambia. Wiegman weet dat de ontmoeting met Brazilië een stuk pittiger gaat worden. "We hadden het er van de week nog over; wie heeft er ooit in zijn leven 10-3 gespeeld? Ik niet, maar de speelsters ook niet. Dit zal een totáál andere wedstrijd worden, Brazilië is van een heel ander niveau", vertelde de coach volgens De Telegraaf.

De Braziliaanse dames wonnen hun eerste wedstrijd ook overtuigend. China werd mede dankzij twee doelpunten van wereldster Marta. "Ze is op leeftijd, maar ze heeft nog een heel belangrijke rol in dat team. Brazilië heeft een goede voorhoede, maar verdedigend laten ze wel wat steekjes vallen. Dus we zien zeker mogelijkheden."

Lees ook: Oranje krijgt meer vrijheid in Japan na noodkreet Wiegman

Eredivisie

gerelateerd