Transferweekje: Malen, Pogba en terugkeer Pellè

24 juli 2021, 15:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en dus begint ook het transfergeweld los te barsten. De markt is inmiddels al enige tijd open en clubs zijn druk bezig hun selectie op orde te krijgen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Malen verlaat PSV voor Borussia Dortmund

PSV en Borussia Dortmund hebben een tijdje gesteggeld over Donyell Malen, maar lijken toch een overeenkomst hebben bereikt. De spits verlaat het Philips Stadion naar alle waarschijnlijkheid voor een avontuur in de Bundesliga. In het Signal Iduna Park moet hij de opvolger worden van Jadon Sancho, die op zijn beurt naar Manchester United vertrekt. Dortmund moet behoorlijk diep in de buidel tasten voor de aanvaller. Volgens onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad betalen de Duitsers een kleine dertig miljoen euro. Malen ondergaat nog dit weekend een medische keuring.

Eredivisie in de picture

De Eredivisie staat er goed op bij de grote Europese competities. De komende periode lijkt er nog een aantal zeer fraaie transfers in het vat te zitten. De eerste die gaat is dus Donyell Malen. Voor zijn PSV-ploeggenoot Pablo Rosario zou OGC Nice in de markt zijn. De Fransen versterkten zich eerder al met Calvin Stengs en Justin Kluivert. Denzel Dumfries staat eveneens op de nominatie voor een vertrek, maar rondom hem was het afgelopen week rustig. De kans is ook groot dat Myron Boadu en André Onana hun carrière vervolgen in Frankrijk. AS Monaco heeft [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387895/boadu-ontkent-frans-akkoord-ado-goalie-naar-schalke/,_blank,Boadu] in het vizier en Peter Bosz werkt aan een hereniging met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387870/onana-soap-bijna-ten-einde-olympique-lyon-wil-doorpakken/,_blank,Onana] bij Olympique Lyon. Minder concreet is de belangstelling van Bayern München voor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387981/bayern-richt-pijlen-op-eredivisie-antony-en-gakpo-in-beeld/,_blank,Anthony en Cody Gakpo]. Hun naam viel vrijdag in de Duitse media. Vooralsnog is dat niet meer dan een gerucht.

Barcelona biedt Griezmann aan bij topclubs

Antoine Griezmann is een van de spelers die moet vertrekken bij FC Barcelona. De Catalanen hebben het financieel erg lastig en moeten afscheid nemen van een aantal grootverdieners. De dertigjarige Fransman heeft een contract tot medio 2024, maar volgens Spaanse media is het de bedoeling dat hij deze zomer weg gaat uit Camp Nou. Daarom is zijn werkgever druk bezig om met goed in de markt te zetten. Griezmann wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Atlético Madrid, terwijl hij ook bij Tottenham Hotspur, Juventus en Manchester City zou zijn aangeboden.

Pellè gelinkt aan rentree in de Kuip

Graziano Pellè is inmiddels 36 jaar oud, maar hij wil nog een paar seizoenen voetballen. Dan moet de Italiaanse spits echter wel een nieuwe werkgever vinden, aangezien hij inmiddels transfervrij is. Volgens La Gazzetta dello Sport hoopt de routinier op een sensationele terugkeer naar Feyenoord, waar hij tussen 2012 en 2014 furore maakte en liefst 55 doelpunten maakte. Trainer Arne Slot zou dolgraag nog een spits aan zijn selectie toevoegen en de naam van Pellè zal ongetwijfeld al een keer zijn gevallen in de Kuip. Het is de vraag of technisch directeur Frank Arnesen toe gaat slaan.

Pogba op weg naar Parijs

In navolging van sterren Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos én Achraf Hakimi is ook Paul Pogba hard op weg naar het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht, waar Mauricio Pochettino afgelopen vrijdag zijn contract verlengde tot de zomer van 2023, wil de selectie volgens diverse Franse media van een laatste kwaliteitsinjectie voorzien. Pogba zou niet onwelwillend tegenover een avontuur in zijn geboorteland staan, vooral omdat hij na vijf seizoenen bij Manchester United nauwelijks de superster is geworden waar iedereen op hoopte. Tijdens het EK liet de Fransman echter zien een van de beste middenvelders ter wereld te zijn. Laat hij dat volgend jaar zien in de Ligue 1?

Lees ook: Pogba stuit op PSG-fans: 'Je moeder wil je hier niet

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen