Wat een start voor Berghuis: topaffiche tegen Bayern München

24 juli 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 24 juli.

Specials

Transferweekje

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en dus begint ook het transfergeweld los te barsten. De markt is inmiddels al enige tijd open en clubs zijn druk bezig hun selectie op orde te krijgen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Oranje - Brazilië (13.00 uur)

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman gaat voor de tweede keer aantreden op de Olympische Spelen. Na de bizarre 3-10 overwinning op Zambia zal de wedstrijd tegen Brazilië een stuk pittiger worden. De Braziliaanse dames zijn de nummer zeven van de FIFA-wereldranglijst en wonnen hun eerste groepsduel overtuigend met 0-5 van China. Wiegman heeft de beschikking over een fitte selectie en kan bij een overwinning een grote stap zetten naar de groepswinst op de Spelen.

AS Monaco - VfL Wolfsburg (16.00 uur)

Mark van Bommel kan in zijn eerste weken als coach van VfL Wolfsburg bepaald nog niet imponeren, wat resultaten betreft. De ex-coach van PSV ging onderuit tegen Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1) én Olympique Lyon (4-1), waardoor hij een overwinning nodig lijkt te hebben. AS Monaco lijkt op voorhand een lastige tegenstander. De aanstaande werkgever van Myron Boadu deed afgelopen seizoen mee om de Franse landstitel.

Bayern München - Ajax (16.30 uur)

In Oostenrijk oefent Ajax tegen een oppont van formaat. De Amsterdammers trappen namelijk af tegen Bayern München, dat nog zonder de nodige internationals zal aantreden. Trainer Erik ten Hag heeft Steven Berghuis voor de eerste keer tot zijn beschikking. Het zou dus zomaar kunnen dat de 29-jarige aanvaller zijn officieuze debuut gaat maken namens Ajax. Berghuis heeft deze week al meegetraind bij Ajax dus zou fit moeten zijn wat minuten mee te pikken.

Voetbal op TV

13.00 uur: Nederland - Brazilië, NPO 1, liveverslag van deze groepswedstrijd op de Olympische Spelen.

16.00 uur: Borussia Dortmund - Athletic Club, ESPN 3, liveverslag van deze vriendschappelijke wedstrijd.

16.00 uur: AS Monaco - VfL Wolfsburg, ESPN, liveverslag van deze vriendschappelijke wedstrijd.

16.30 uur: Bayern München - Ajax, Ziggo Sport, liveverslag van deze vriendschappelijke wedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen