Uitfans keren na 520 dagen terug in Nederlands stadion

23 juli 2021, 16:26

PSV mag tijdens de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam 1600 fans meenemen. Dat betekent dat supporters voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie in Nederland weer hun opwachting mogen maken in een Nederlands voetbalstadion. De laatste Eredivisiewedstrijd mét uitpubliek werd gespeeld op 7 maart 2020, toen PSV op bezoek ging bij FC Groningen.

Sindsdien gingen er 520 dagen voorbij zonder dat uitfans op de tribune zaten, terwijl ook thuisclubs lange tijd de deuren gesloten moesten houden. Dat besloot het kabinet in maart van vorig jaar toen het coronavirus overwaaide uit het Chinese Wuhan. De KNVB besloot de competitie te schrappen, terwijl afgelopen seizoen grotendeels achter gesloten deuren werd gespeeld.

Tijdens de Johan Cruijff Schaal zijn supporters dus weer welkom. Landskampioen én bekerwinnaar Ajax neemt het in de strijd om de eerste prijs van het seizoen op tegen PSV, dat als tweede eindigde in de competitie. Het is nog even afwachten wanneer de eindstrijd wordt afgewerkt. Dat heeft te maken met het Europese programma van PSV. De KNVB heeft 7 en 8 augustus als opties.

Na het Johan Cruijff Schaal-weekend mogen de ploegen zich richten op de herstart van de Eredivisie. Ajax krijgt dan NEC op bezoek, terwijl PSV naar Almelo reist voor een duel met Heracles. Het is nog niet bekend of ook dan uitsupporters welkom zijn. Wel ligt voor de hand dat de aanwezige fans tijdens de Nederlandse Supercup een negatieve testuitslag nodig hebben om het stadion in te komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen