'Botteghin zet loopbaan voort in Italiaanse Serie B'

23 juli 2021 – Eric Botteghin lijkt een nieuwe club te hebben gevonden. Volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio gaat de transfervrije Braziliaan binnenkort zijn krabbel zetten onder een contract bij Ascoli, dat uitkomt in de Italiaanse Serie B. Ascoli is volgens Di Marzio dichtbij het aantrekken van de ervaren verdediger.

'Botteghin zet loopbaan voort in Italiaanse Serie B'

Botteghin werd de afgelopen maanden al in verband gebracht met een terugkeer naar vaderland Brazilië, maar lijkt dus actief te blijven in Europa. De verdediger speelde zes seizoenen voor Feyenoord en droeg daarvoor het shirt van NAC Breda, PEC Zwolle en FC Groningen. Een avontuur in Italië zou zijn eerste zijn buiten de Nederlandse grenzen.

Het contract van Botteghin liep deze maand af bij Feyenoord. De verdediger leek begin vorig seizoen al te vertrekken, maar coach Dick Advocaat besloot hem alsnog een nieuw contract te geven. Botteghin begon het seizoen als reservespeler, maar knokte zich uiteindelijk alsnog in de basis. Met de Rotterdammers kroonde hij zich in 2017 tot landskampioen.

Bij Ascoli wacht hem een pittige klus. De ervaren stopper moet zijn nieuwe club gaan behoeden van degradatie. Dat voorkwam de club op het tweede niveau afgelopen seizoen pas na het winnen van de play-offs.

Feyenoord

gerelateerd