HSV deelt Schalke eerste tik uit in heerlijke 2. Bundesliga-kraker

23 juli 2021, 22:29   Bijgewerkt: 23 juli 2021, 23:56

Hamburger SV heeft het nieuwe seizoen van de 2. Bundesliga in gang getrapt met een late overwinning. In een heerlijk openingsaffiche met mede-grootmacht Schalke 04 trok HSV aan het langste eind: 1-3. Daarmee deelde de populaire club uit Hamburg de eerste tik uit in strijd om het kampioenschap en de begeerde promotieplek.

In Duitsland werd de laatste dagen met bovengemiddelde interesse vooruitgeblikt op de herstart van de 2. Bundesliga. Zelden was de competitie zo populair als deze jaargang, nu het deelnemersveld ongeëvenaard sterk lijkt. Naast Traditionsvereinen als Schalke 04 en HSV jagen ook Werder Bremen en Fortuna Düsseldorf op een terugkeer naar de Bundesliga.

Schalke kwam via Simon Terodde na zeven minuten spelen nog op voorsprong, maar HSV draaide het na rust volledig om. Acht minuten na rust trok Robert Glatzel de stand weer gelijk. Voor HSV was het daarna erop en erover. In minuut 86 en 88 bepaalden Moritz Heyer en Bakery Jatta de eindstand op 1-3. Daardoor is HSV voor minstens een paar uur koploper van de 2. Bundesliga, terwijl Schalke net als vorig seizoen de rode lantaarn draagt.

Bij Schalke 04 had Thomas Ouwejan een basisplaats. De linksback, die afgelopen seizoen door AZ werd verhuurd aan Udinese, speelt dit seizoen op huurbasis in Gelsenkirchen. Bij HSV had Ludovit Reis een basisplaats.