Klopp kan Van Dijk voorlopig nog niet gebruiken

23 juli 2021 – Virgil van Dijk moet geduldig wachten op zijn rentree tijdens een wedstrijd. De aanvoerder van het Nederlands elftal is volgens zijn coach Jürgen Klopp weliswaar op de weg terug, maar zal de komende twee weken nog niet in actie komen. De kans op speelminuten vóór 8 augustus lijkt miniem.

Klopp kan Van Dijk voorlopig nog niet gebruiken

Liverpool boekte vrijdagavond de eerste overwinning van het nieuwe seizoen door FSV Mainz met 1-0 te verslaan, maar Virgil van Dijk behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Hoewel de verdediger zich bij de selectie voor het trainingskamp in Duitsland heeft gevoegd, is het wachten op zijn comeback. Van Dijk werkt al maanden aan zijn terugkeer na een zware kruisbandblessure. 

Ook komende week tegen Hertha BSC is Van Dijk waarschijnlijk nog niet voor de partij. "Helaas zou het nog steeds een verrassing zijn als zij dan meedoen", aldus Klopp in gesprek met televisiezender BBC, die eveneens op Joe Gomez doelde. "Ze doen alles mee, ze trainen en we doen alles wat mogelijk is, maar we moeten geduldig zijn."

Het elftal van Klopp stortte afgelopen seizoen in nadat Van Dijk wegviel. Na een schandalige overtreding van Everton-doelman Jordan Pickford moest Van Dijk maanden toekijken. De verdediger was bezig aan een race tegen de klok om het EK te halen, maar dat bleek uiteindelijk onhaalbaar.

Eredivisie

gerelateerd