'Wie haalt Ihattaren deze zomer op? PSV zet speler in de etalage'

24 juli 2021, 08:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Ihattaren mag vertrekken bij PSV. Bij een 'redelijk bod' zijn de Eindhovenaren bereid het negentienjarige talent te laten gaan. Ihattaren ging de afgelopen periode niet in op voorstellen tot contractverlenging. Daarnaast raakte hij onder Roger Schmidt uit de gratie.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV en Ihattaren naar een transfer kijken, maar dat het qua interesse nog geen storm loopt. 'PSV zal zich in het geval van interesse niet keihard opstellen en Ihattaren bij een redelijk bod vrijgeleide geven', schrijft de krant zaterdagochtend. 'Als het bedrag de club niet helemaal aanstaat, zal een hoog doorverkooppercentage worden bedongen om toch grip op zijn transferrechten te houden bij een goede herstart bij een nieuwe club.'

Wanneer Ihattaren voor 1 september niet is vertrokken, wordt zijn situatie opnieuw beoordeeld. PSV deed Ihattaren enkele voorstellen tot contractverlenging, maar die werden door de speler geweigerd. Het huidige contract loopt komende zomer af. PSV wil dus voorkomen financieel de dupe te worden en is een zomerse verkoop het logische gevolg. 'Lukt dat voor 1 september niet, dan wordt opnieuw gekeken of hij langer wil blijven', aldus het ED.

Daarnaast is trainer Schmidt ontevreden over Ihattaren. Vorig seizoen zette hij de jeugdinternational al eens uit de selectie. Afgelopen woensdag tegen Galatasaray bleef Ihattaren negentig minuten op de bank, terwijl Ryan Thomas wel een invalbeurt maakte.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen