FC Den Bosch komt in Amerikaanse handen terecht

24 juli 2021 – FC Den Bosch komt in Amerikaanse handen. Vijf aandeelhouders uit de Verenigde Staten vergaren samen een belang van meer dan vijftig procent in de Eerste Divisie-club. De licentiecommissie van de KNVB moet nog wel groen licht geven, maar in De Vliert rekenen ze erop dat dit een formaliteit is.

FC Den Bosch komt in Amerikaanse handen terecht

Den Bosch heeft de komst van de Amerikanen officieel wereldkundig gemaakt. Het gaat om Pacific Media Group, Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud. De Brabanders waren al langere tijd naar nieuwe investeerders. De Amerikanen zijn geen onbekende in het voetbal. Een of meerdere investeerders van het vijftal zijn ook actief bij Barnsley FC (Engeland), FC Thun (Zwitserland), KV Oostende (België), AS Nancy (Frankrijk) en Esbjerg fB (Denemarken).

"Wij zien veel potentie in FC Den Bosch en ook de stad 's-Hertogenbosch past bij onze ambities", zegt Paul Conway (Pacific Media Group) namens de nieuwe aandeelhouders op het clubkanaal van Den Bosch. "Het idee is dat we met gerichte talentontwikkeling zorgen voor betere sportieve prestaties. FC Den Bosch staat al voor een club waar jeugd daadwerkelijk een kans krijgt. Die reputatie willen wij verder uitbouwen. (..) Wij beseffen dat supporters zich op emotioneel niveau verbinden met voetbal, met de club en met de stad en dat dit altijd vraagt om een gevoel van 'dichtbij mij'. Daarom willen wij geen kunstmatig, kortstondig succes."

Den Bosch wilde twee jaar geleden nog in zee met Kakhi Jordania. Dat proces werd een nachtmerrie, de KNVB gaf geen toestemming. Op zulke scenario's wordt ditmaal niet gerekend. 'FC Den Bosch heeft contact gehad met juristen van de KNVB en de verwachting is dat het voorbehoud voor de goedkeuring van dit traject gering is. De structuur en statuten worden aangepast, zodat deze voldoen aan de licentie-eisen en de richtlijnen van de KNVB', staat in de verklaring van Den Bosch.

De overige aandelen van Den Bosch zijn in handen van Forza FC Den Bosch en Stichting Behoud Betaald Voetbal 's-Hertogenbosch.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd