Wijnaldum over Liverpool-exit: "Soms niet geliefd"

24 juli 2021, 20:51

Georginio Wijnaldum beleefde uiterst succesvolle jaren in de Premier League met Liverpool, maar had het niet altijd even naar zijn zin. De dertigjarige middenvelder koos deze zomer voor een transfervrije overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij de gewenste waardering hoopt te krijgen. Dat bleef in Engeland tot zijn teleurstelling af en toe uit.

Dat vertelt de middenvelder aan The Guardian. "Soms voelde ik me niet geliefd of gewaardeerd. Dat lag niet aan mijn teamgenoten of de trainers, want zij houden van mij en dat is insgelijks." Minder waardering voelde hij van het bestuur." Ook supporters waren niet altijd even complimenteus over hem, vooral op social media. "Als het slecht ging bij ons, gaven ze mij de schuld. Dan zeiden ze dat ik weg wilde. Maar ik gaf alles voor de club, Liverpool betekende zo ongelofelijk veel voor mij."

Wijnaldum vond het vervelend dat hij vaak als hoofdschuldige werd aangewezen bij nederlagen. "Soms dacht ik: alweer ik, wauw! Maar het is mijn werk, ik mag niet klagen. Hier krijg je voor betaald. Maar ik werkte dag in, dag uit om zo veel mogelijk te spelen. Natuurlijk was dat bij nader inzien te veel voor me, maar ik wilde alles spelen voor deze club."

Tot grote teleurstelling van zijn coach Jürgen Klopp koos Wijnaldum deze zomer voor een stap naar Paris Saint-Germain. In Liverpool beleefde hij de meest succesvolle periode uit zijn loopbaan. Hij won in 2019 de Champions League en veroverde vorig jaar met overmacht de Engelse landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen