Topdebuut Memphis: aanvaller direct trefzeker voor Barcelona

24 juli 2021, 20:51

FC Barcelona heeft ook de tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten. Na de 4-0 zege op Gimnàstic werd ook Girona verslagen: 3-1. Coach Ronald Koeman deed opnieuw voor het grootste deel een beroep op talentvolle krachten, maar toch gaf hij ook diverse basisspelers van afgelopen seizoen speeltijd. Voor Memphis Depay werd het een debuut om niet snel te vergeten.

Zo kwam Frenkie de Jong na rust als middenvelder binnen de lijnen, terwijl Gerard Piqué voor het eerst dit seizoen in de basis begon. De Spaanse verdediger luisterde zijn rentree direct op met een treffer: Piqué mocht de score openen vanaf elf meter. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de manschappen van Koeman. Afgelopen week produceerde Rej Manaj een hattrick, ditmaal was hij opnieuw trefzeker. De aanvaller van Barça B kwam knap voor zijn man en prikte raak, waarmee hij zich opnieuw in de kijker van geïnteresseerde clubs schoot.

Toch moest Manaj de strijd al voor rust staken. Zijn vervanger was Memphis Depay. De van Olympique Lyon overgekomen aanvaller maakte daarmee voor het eerst sinds zijn komst naar Spanje minuten in het shirt van zijn nieuwe werkgever. Memphis had enkele fraaie acties in huis en probeerde van afstand zijn eerste goal te maken, maar die inzet werd nog gekeerd. Kort voor tijd tekende hij echter alsnog voor zijn eerste treffer. Vanaf elf meter bepaalde hij de eindstand op 3-1, door de doelman kansloos te laten.

Barça noteerde dus opnieuw een zege. Daar kon de tegentreffer van Samuel Saiz niets aan veranderen. Daarmee heeft de ploeg van Koeman in de voorbereiding nog altijd de perfecte score te pakken. Koeman gunde Sergiño Dest voor de tweede wedstrijd op rij een basisplaats. Na rust bracht hij eveneens Antoine Griezmann als invaller binnen de lijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen