Jørgensen neemt afscheid van 'achtbaan': "Had ik nooit verwacht"

24 juli 2021 – Het vertrek van Nicolai Jørgensen is een feit. De aanvaller maakte binnen de club zelf duidelijk dat hij wilde vertrekken, maar is toch emotioneel nu het eenmaal zover is. Vijf jaar bracht hij door in De Kuip met hoge pieken en diepe dalen. Nu gaat hij aan de slag bij het Turkse Kasimpasa.

Jørgensen neemt afscheid van 'achtbaan': "Had ik nooit verwacht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"De eerste twee jaar waren erg bijzonder op het gebied van prijzen. We werden kampioen, dat was geweldig. Het moment op de Coolsingel met alle fans zal me altijd bijblijven. Ik genoot met mijn familie en zag wat het betekende voor de mensen en de hele stad. Dat voelde heel onwerkelijk. Bij FC Kopenhagen moesten we kampioen worden. Dan was er een groot feest. Hier kwam meer emotie bij kijken. Mensen huilden van geluk", blikt de aanvaller terug voor de camera van Feyenoord TV.

Lees ook: Feyenoord ziet 'viking' Jørgensen vertrekken naar Turkije

Het bleek meteen de beste periode van de Deen te zijn in De Kuip. De andere seizoen waren mede door blessures een stuk minder positief. "Mijn derde seizoen voelde als een achtbaan. Ik beleefde mooie momenten, maar de blessure aan mijn voet was ongelukkig. Dat maakte het een zwaar jaar. De laatste twee seizoenen pakten sportief gezien minder goed uit. Het is moeilijk en een beetje vreemd. Tegelijkertijd ben ik trots als ik terugkijk op mijn tijd hier", aldus Jørgensen, die stelt dat Feyenoord altijd een speciale plek zal hebben in zijn hart.

Afgelopen seizoen staken de supporters hem nog een hart onder de riem door met een groot spandoek en veel vuurwerk op de Erasmusbrug te staan. "Ik ben hier erg gelukkig geweest. Ik had nooit verwacht dat ik zulke successen zou behalen bij een club. Het gaat niet alleen om voetbal, ik voel me onderdeel van Feyenoord. Als mensen me zien, behandelen ze me alsof ik hier ben geboren. Iedereen kent me. Iedereen is altijd vriendelijk en mensen begrijpen dat het niet altijd supergoed is gegaan. Zij leefden mee met mijn frustratie. Ik denk dat zelfs mijn vader Feyenoord net zo gaat missen als ik", besluit de spits.

Technisch directeur Frank Arnesen is lovend over de aanvaller. "Nicolai is een geweldige voetballer die heel veel voor de club betekend heeft, niet in de laatste plaats vanwege zijn essentiële rol in het kampioensjaar. Toen hij deze zomer aangaf dat hij verder wilde kijken, hebben we samen gezocht naar een goede oplossing. Die heeft zich aangediend in de vorm van Kasimpasa. Feyenoord wenst hem daar heel veel succes."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd