Elizondo: "Zidane gaf zijn fout toe"

24 juli 2006, 18:37

Het WK was toch ook het WK van Horacio Elizondo. De Argentijnse scheidsrechter schreef historie door zowel het openingsduel als de finale te fluiten, een dubbelslag die niet eerder voorkwam. Bovendien was hij de man die Zinedine Zidane met rood naar de kleedkamer stuurde. "Sentimenten tellen niet, je wilt als arbiter gewoon alles goed doen", blikt de leidsman terug op de memorabele finale.

Elizondo had de inmiddels wereldberoemde kopstoot van Zidane zelf niet gezien, maar vertrouwde volledig op het oordeel van zijn vierde man. Toch weet de Argentijn niet of deze vierde man, de Spanjaard Medina Cantalejo, het incident met eigen ogen of op de televisie gezien had. "Waar hij zijn informatie vandaan haalde, weet ik niet", stelt de leidsman.

"Ik weet alleen dat mijn assistent, Dario Garcia, me vertelde dat de vierde official gezien had dat Zidane een kopstoot uitgedeeld had aan Materazzi. Mijn assistent zei toen: 'blijf rustig en doe wat jij denkt dat je moet doen'. Dat deed ik", zegt Elizondo in het Duitse Kicker

Natuurlijk moet het ook door Elizondo's hoofd geschoten hebben dat hij met de rode kaart een einde maakte aan de loopbaan van Zidane, maar zulke dingen tellen op zo'n moment niet. "Als scheidsrechter wil je gewoon alles goed doen. Bovendien gaf Zidane zijn fout direct toe. Hij begreep de rode kaart, hij zei dat hij een fout gemaakt had. Ik vroeg hem nog wat er precies gebeurd was, maar hierop gaf hij geen antwoord. Hij draaide zich om en liep richting de kleedkamer", aldus de Argentijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen