Gemeente verwijdert 'schokkende en walgelijke' plaat Berghuis

24 juli 2021 – De gemeente Rotterdam heeft zaterdagavond een uiterst controversiële muurschildering over Steven Berghuis laten verwijderen. Op een muur in de wijk Crooswijk was de ex-Feyenoorder afgebeeld als Jood in de Tweede Wereldoorlog, een verwijzing naar zijn overstap naar Ajax. 'Joden lopen altijd weg' staat onder de tekening geschreven.

Gemeente verwijdert 'schokkende en walgelijke' plaat Berghuis

"Dit was zo schokkend en discriminerend dat we hem direct hebben weggehaald. Een speciaal team staat hiervoor 24 uur per dag paraat. Tekeningen die niet zo erg zijn, worden binnen drie dagen verwijderd. Maar dit moest gelijk weg. Dat was duidelijk", laat een onthutste woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten aan het Algemeen Dagblad. Met de politie wordt overlegd over er aangifte wordt gedaan, zodat er een onderzoek kan worden gestart.

Ook Feyenoord is geschrokken van de graffitischildering. Het is verschrikkelijk en walgelijk. Dit moet echt stoppen", aldus woordvoerder Raymond Salomon. "Deze figuren doen het erom. Ze willen de aandacht trekken op een wanstaltige manier.  Wij nemen hier op alle mogelijke manieren afstand van." Eerder stond de naam van Berghuis op een spandoek al in een rijtje met Peter R. de Vries en Martin van de Pol. Achter het geliquideerde duo stond een vinkje, het vakje achter Berghuis was nog open.

Berghuis rondde afgelopen week zijn pikante transfer van Feyenoord naar Ajax af. In Amsterdam zette de buitenspeler zijn krabbel onder een vierjarige verbintenis. Inclusief bonussen ontvangt Feyenoord een bedrag van rond de zes miljoen euro voor de aanvoerder.


Ajax

gerelateerd