Weghorst sluit vertrek bij Wolfsburg niet uit

25 juli 2021 – Wout Weghorst durft niet te zeggen waar zijn toekomst ligt. De 28-jarige spits, die na het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal nog geniet van een vakantie, staat na zijn sterke seizoen in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland. Vooral Premier League-ploegen hebben de aanvaller op de korrel. Daar is Weghorst van op de hoogte.

Weghorst sluit vertrek bij Wolfsburg niet uit

De spits kan zijn nieuwe trainer Mark van Bommel in gesprek met Sportbuzzer niet bepaald geruststellen. "In de voetballerij kun je nooit voorspellen wat er gaat gebeuren. Uiteraard is er interesse van andere clubs, dat is logisch na drie succesvolle jaren. Het houdt me wel bezig, maar er is nu nog niks om over na te denken. Voor nu concentreer ik me op de voorbereiding met Wolfsburg.

Zijn club kan de topscorer van afgelopen seizoen, goed voor twintig goals in de Bundesliga, in ieder geval goed gebruiken. Met een 2-1 zege op tweedeklasser FC Erzgebirge Aue was de start onder Van Bommel nog enigszins veelbelovend, maar sindsdien volgden vier nederlagen op rij. Hansa Rostock (0-3), Holstein Kiel (0-1) en het Olympique Lyon van Peter Bosz (4-1) bleken te sterk. Ook AS Monaco bleek een te lastige horde: 1-2.

Weghorst heeft één droomclub: FC Barcelona. Hij hoopt de ploeg tegen te komen in de Champions League, mocht hij Wolfsburg trouw blijven. "Ik ben nog nooit in mijn leven in Camp Nou geweest. Ik heb tegen mijn vrienden gezegd: ik ga daar alleen heen als ik er kan spelen."

Eredivisie

gerelateerd