Kluivert heeft geen spijt van Ajax-exit en droomt van Oranje

25 juli 2021, 11:49

Justin Kluivert zette afgelopen week zijn krabbel onder een tijdelijke verbintenis bij OGC Nice, waar hij als ploeggenoot van mede-aanwinst Calvin Stengs dit seizoen eindelijk hoopt te gaan schitteren. Het voormalig toptalent van Ajax kwam de laatste jaren bij AS Roma en RB Leipzig te weinig uit de verf, maar heeft desondanks geen spijt van zijn vertrek uit Amsterdam.

Kluivert trok in 2018 de deur van Ajax achter zich dicht. "Ik durf niet te zeggen of het een goed besluit was om te vertrekken", doelt hij in gesprek met Voetbal International op de droomvlucht die zijn ploeg de laatste jaren doormaakte. Toch staat hij achter zijn keuze. "Ik ben nu verder dan toen ik bij Ajax vertrok. Mijn stap naar het buitenland heeft mij een completere voetballer en een volwassener mens gemaakt, honderd procent zeker. Maar iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om."

Het is een gevoelskeuze, zo stelt Kluivert. "Tegen jonge spelers die nu twijfelen zou ik zeggen: Volg gewoon jouw eigen gevoel. Natuurlijk is het goed om te luisteren naar mensen die dicht bij je staan, zoals je familie, maar je moet wel je eigen keuze maken."

Kluivert groeide in zijn jaren als speler van Ajax uit tot international van Oranje, maar de teller stokte op twee interlands. Afgelopen zomer deed de 22-jarige aanvaller met Jong Oranje mee aan het jeugd-EK. "Een van mijn doelen blijft om weer terug te keren bij Oranje. Zodat ik weer een keer met de grote mannen mee mag doen. Ik vind het belangrijk om ook echt te genieten van het voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen