Antony en Brazilië verspelen punten na vroege rode prent

25 juli 2021, 12:25

Het Brazilië van Ajax-aanvaller Antony heeft in de tweede groepswedstrijd van de Olympische Spelen een gelijkspel geboekt. In de rood aangelopen ontmoeting met de Ivoorse olympiërs werd niet gescoord (0-0). De Brazilianen blijven koploper in de poulefase en zijn nog niet verzekerd van een plek in de kwartfinale van het eindtoernooi.

Brazilië kwam al na een kwartier spelen met een man minder te staan. Aston Villa-middenvelder Douglas Luiz werd na een discutabele beslissing naar de kant gestuurd. De Braziliaan zou een doorgebroken speler hebben neergehaald, maar er werd lang getwijfeld of er wel contact was met Ivoorkust-aanvaller Youssouf Dao. De VAR besloot de rode kaart echter te laten staan, waardoor Luiz al vroeg moest inrukken. Ook Ivoorkust eindigde de wedstrijd met tien man. Kouassi Eboue kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

De Braziliaanse ploeg was met een 4-2 zege op Duitsland nog perfect aan de Olympische Spelen begonnen. Ook destijds had de door Bayern München begeerde Ajacied Antony een basisplaats. Tegen de Duitsers was hij van waarde met een assist op de 4-2 van Richarlison.

Brazilië en Ivoorkust zijn met nog één speelronde te gaan nog niet verzekerd van een plek in de volgende ronde. Saudi-Arabië en Duitsland komen later op de zondag namelijk nog in actie tegen elkaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen