'PSV zet na vertrek Malen vol in op komst Luuk de Jong'

25 juli 2021, 14:43

Luuk de Jong is in beeld om bij PSV de vertrekkende Donyell Malen op te volgen. De ervaren spits beleefde tussen 2014 en 2019 al vijf uiterst succesvolle jaren in Eindhoven en verdiende daarmee een transfer naar het Spaanse Sevilla. Omdat PSV dertig miljoen euro ontvangt voor Malen, wil het een deel daarvan investeren in de terugkeer van De Jong.

Dat meldt het Spaanse AS. De vraagprijs van Sevilla is voor PSV echter voorlopig nog te fors. De Spaanse subtopper verlangt een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro voor de aanvalsleider. Dat vindt PSV erg veel voor een aanvaller van dertig jaar wiens transferwaarde de komende jaren alleen maar zal slinken. In 2019 ontving het vijftien miljoen euro voor De Jong.

Volgens het Eindhovens Dagblad hebben PSV en De Jong de afgelopen jaren regelmatig contact gehad over een mogelijke terugkeer. De Jong pendelt al twee seizoenen tussen de bank en de basis bij Sevilla, maar toonde de laatste seizoenen geregeld zijn waarde. In de finale van de Europa League in 2020 was De Jong tweemaal trefzeker tegen Inter.

De Jong bleef ondanks zijn beperkte speeltijd in de Spaanse competitie altijd in beeld bij het Nederlands elftal. Een vaste basisplaats en een rol als topschutter kunnen hem in de pikorde laten stijgen. Tijdens het afgelopen EK, waar hij vroegtijdig mee moest stoppen wegens een knieblessure, moest hij Donyell Malen, Memphis Depay én Wout Weghorst voor zich dulden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen